Natuursteen stenen

Natuursteen-stenen

Natuursteen kinderkopjes

Ben je op zoek naar een product voor het creëren van een terras in je tuin of het maken van een muurtje of trap? Dan is  het gebruik van  natuursteen stenen zeker het overwegen waard. Wij leveren verschillende soorten natuursteen stenen in het bekende kinderkop formaat,  bijvoorbeeld Italiaans porfier, Zweeds graniet of Vietnam basalt met ieder zijn eigen specifieke kleur en uitstraling. Door het grillige formaat van "kinderkoppen" zul je hier dan ook geen strak terras mee aanleggen maar een nostalgische sfeer creëren zoals je die kent van de bestrating uit sfeervolle oude Europese steden.
 

 Weergave:
 


Bezig met laden...
Italiaans porfier 8-10 cm gaas
Italiaans porfier 8-10 cm gaas
€ 0,91 *
Prijs per kg
Vietnam basalt 10-10 cm gaas
Vietnam basalt 10-10 cm gaas
€ 1.069,95 *
Prijs per kg
Zweeds graniet 14-18 cm bigbag
Zweeds graniet 14-18 cm bigbag
€ 861,53 *
Prijs per bigbag
Vietnam blue waalformaat 20x5x5 cm Anticato
Vietnam blue waalformaat 20x5x5 cm Anticato
€ 181,50 *
Prijs per m2
Turks basalt grijs 8-10 cm gaas
Turks basalt grijs 8-10 cm gaas
€ 0,71 *
Prijs per kg
Portugees graniet 8-10 cm Grijs
Portugees graniet 8-10 cm Grijs
€ 550,00 *
Prijs per kg

De oorsprong van "kinderkoppen"

Wanneer je een tuinpad wil creëren met een authentieke uitstraling die tegelijkertijd nostalgisch en eigentijds is, kies dan voor kinderkoppen. Kinderkoppen, ook wel kasseien genoemd vinden hun oorsprong in de oudheid en werden gebruikt voor het verharden van hoofdwegen om deze begaanbaarder te maken. In een recenter verleden werden deze wegen met kinderkoppen echter voorzien van een laag asfalt om deze minder hobbelig en glad te maken. De naam kinderkopjes hebben deze natuursteen stenen overigens te danken aan hun  formaat: zo groot als het hoofdje van een kind. 

Wat is natuursteen?

Natuursteen is niets meer of minder dan een deel van onze aardkorst. Het ontstaan van natuursteen is veelal miljoenen jaren geleden begonnen in de onderste lagen van onze aarde. Dit proces startte onder andere door het stollen van magma of lava en heeft door het ontstaan van gebergtes langzamerhand zijn weg naar hogere aardlagen gevonden. Dit wordt ook wel stollingsgesteente genoemd, een voorbeeld hiervan is graniet. Daarnaast is er er het proces waarbij aardlagen, over een periode van duizenden jaren, onder hoge druk verstenen. Dit noemt men kalkgesteente, een voorbeeld hiervan is leisteen. Natuursteen wordt dan ook wereldwijd gewonnen in verschillende steengroeven en is zoals gezegd vaak al miljoenen jaren oud. Doordat natuursteen een echt natuurproduct is, beïnvloed door diverse ijstijden en klimaatveranderingen, zijn alle naruursteen stenen dan ook volkomen uniek. 


Laatst bekeken producten

Tuin Inspiratie

Tuin Inspiratie