Uitgewassen klinkers

Uitgewassen-klinkers

Uitgewassen klinkers, 8 centimeter dikke deklaagsteen

Wanneer men in de bestratingsbranche over klinkers spreekt doelt men hier  op een steen met het formaat 21 bij 10,5 centimeter. De  uitgewassen klinkers die wij leveren hebben een dikte van 8 centimeter en zijn voorzien van een deklaag die er zorg voor draagt dat hij uitermate slijtvast is. Tevens zijn de klinkers voorzien van een kleine facetrand die versplintering van de randen tegen gaat bij zware belasting. Door zijn dikte en slijtvastheid wordt de klinker dan ook veelvuldig gebruikt op de oprit maar ook in de openbare ruimte kom je dit duurzame produkt overal tegen. Doordat de deklaag uitgewassen is zal de kleur van deze klinkers sprekender zijn en langer behouden blijven. De uitgewassen klinkers zijn leverbaar in de kleuren Antaciet corona uitgewassen en Segovia uitgewassen.Weergave:
 


Bezig met laden...
BSS 8 cm MOBO Antraciet corona uitgewassen
BSS 8 cm MOBO Antraciet corona uitgewassen
€ 35,75 *
Prijs per m2
BSS 8 cm MOBO Segovia uitgewassen
BSS 8 cm MOBO Segovia uitgewassen
€ 35,75 *
Prijs per m2

Wat is een uitgewassen deklaag?

Klinkers zijn zogenaamde deklaagstenen waarbij de bovenste laag van de klinker voorzien is 1 centimeter dikke slijtlaag. Deze deklaag bestaat uit beton waar natuurlijke granulaten aan worden toegevoegd. Deze granulaten worden gewonnen in groeves en hebben een kleur die zij over een periode van duizenden jaren opgebouwd hebben. Om deze mooie granulaten zichtbaar te houden worden de klinkers aan het einde van het produktieproces uitgewassen. Dit uitwassen gebeurt met behulp van kleine waterstralen die er voor zorgen dat  de cementsluier die over de klinkers zit verwijderd wordt. Door dit proces is de uitgewassen klinker na het produceren direkt voorzien van een schitterende kleur en daarnaast ook nog een uitermate slijtvast.

De juiste fundering voor je oprit

Wanneer je besluit je oprit te bestraten is ook bij klinkers een juiste fundering voor je straatwerk van belang. Om verzakkingen door zware belasting van bijvoorbeeld auto's te voorkomen is het aan te raden de onderbouw op te bouwen met een laag gebroken puin of steenslag met daar bovenop een minimaal 25 centimeter dikke laag straatzand. Wanneer bij het aanleggen van je oprit rekening gehouden wordt met een juiste fundering zal dit een betrouwbare oprit opleveren waar je jarenlang zonder zorgen gebruik van kunt maken.

 

 


Laatst bekeken producten

Tuin Inspiratie

Tuin Inspiratie